Monday 7 May 2012

Pressmeddelande


Studenter över hela världen kommer att samlas i Malmö mellan den 23-25 Maj för att diskutera studenters inflytande, utbildningens kvalitet, internationellt samarbete och internationalisering. 





I Maj, 23-25, kommer Studentkårens Internationella Konferens på Malmö Högskola att tillsammans med över 30 studentkårer över hela världen att samlas för att diskutera frågor om elevernas inflytande och rörlighet, utbildningens kvalitet, internationellt samarbete med den privata sektorn och internationalisering. Konferensen arrangeras av Studentkåren Malmö och stöds av företrädare för företag och offentliga sektorn i Sverige såväl som internationellt. Region Skåne, Malmö Kommun, Malmö Högskola, Utrikespolitiska Föreningen, RIM, AEVY och Universum Communications är några av konferensens partners. 


Detta är första gången som studentkårs representanter från nästan alla kontinenter kommer att samlas för att etablera en stor gemenskap där kårer har möjlighet att lägga fram och diskutera olika idéer och frågor. Studenter från Storbritannien, Turkiet, Ryssland, Finland, Ukraina, Danmark, Hong Kong och andra länder har redan bekräftat sin medverkan.  

Arrangörerna av evenemanget har för avsikt genom konferensen att skapa en mer enhetlig och systematiskt sätt för facket att lobba för och genomföra vikten av studenter på den politiska agendan. De betonar att det borde finnas en större vikt på samarbete mellan studentkårer över hela världen. Det skulle underlätta utbyte av erfarenheter bland studenter, förbättra studentkårers prestanda, ansluta utbildning och ledarskap samt hjälpa till att lösa viktiga studentfrågor med enad ansträngning.

Under konferensen kommer studenterna att diskutera den ökande betydelsen av studenter vid den politiska agendan, genomföra en internationell jämförelse av kårers verksamhet, samt debattera på att förbättra elevernas tillgång till den professionella sfären. 

Konferensen kommer att resultera i ett Manifest om Utbildning och Studentinflytande riktat till regeringar runt om i världen. Manifestet kommer vara en sammanställning av de valda, genom omröstning, studenters förslag som kan användas för att förbättra utbildningens kvalitet och öka studentinflytandet. Målet bakom detta manifest är att hävda en uppsättning gemensamma mål som regeringar bör sträva mot för att förbättra välbefinnandet för utbildning och ungdom likaså. Dessutom kommer detta dokument illustrera ett enat initiativ av studenter för studenter. Det skulle vara en banbrytande insats som skulle återspegla internationellt och interkulturellt samarbete till förmån för bättre möjligheter för dagens ungdomar.

Enligt ordföranden för Malmö Högskolas Studentkår Guido Guidos ”I en alltmer globaliserad värld är det väsentligt att påbörja en process för att även globalisera studenternas rättigheter och studentinflytandet över utbildningen. Studentkåren Malmö uppmuntrar samtliga studentkårer i världen att delta i konferensen och få en unik möjlighet att träffa likasinnade och utbyta både erfarenheter och kunskaper”.

Malmö Högskolas Studentkår

Malmö Studentkår är en mångfacetterad organisation med syfte att representera alla studenter inom Malmö Högskola, en urban och kosmopolitisk lärande institut med en mycket heterogen studentkår. Ända sedan den svenska regeringen avskaffade det obligatoriska medlemskapet i kåren i juli 2010, har Malmö studentkår kraftigt omorganiserat sin infrastruktur och modus operandi för att upprätthålla sin bona fide nivå på tjänsternas kvalitet gentemot studenterna. Med ett stadigt medlemskap på 50% av alla studenter, har organisationen expanderat sin verksamhet till att omfatta samråd med andra fackförbund, både nationellt och internationellt.

Malmö Studentkår har också fokuserat mycket på temat mångfald, en faktor som är en naturlig del inom dess ramar, med medlemmar och personal från olika bakgrunder, därför skiljer sig organisationen från homogeniteten som råder i de andra kårerna runt om i Sverige. Den ärade Pastor Jesse Jackson, som besökte Malmö Högskola i oktober 2011 för att presentera sin grundtanke på jämlikhet, respekt och mångfald på högre utbildnings institutioner har även noterat våra ansträngningar.

För mer information kontakta ordföranden på Malmö Högskolas Studentkår Guido Guidos på
guido.guidos@karen.mah.se eller ring på mobilnr:  +46707577562.












0 comments:

Post a Comment

 
back to top